Irrille ja Väreelle "tasapääjuoksu" Kokelasmeetingissä

24.11.2017 09:21

Veljekset Wahlsten Kokelasmeeting 2017 huipentui Jokimaan finaaliin, jossa jaossa oli tuplapisteet. Jokimaan osakilpailun voitti Sami Nummi Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamalla Burnhill's Luckilla.

Ennen Jokimaata oli selvää, että kokonaiskisan tulee voittamaan joko Emma Väre, Joni-Petteri Irri tai Antti Veteläinen. Kolmikosta Veteläisen ajokki hylättiin pitkästä laukasta, Väreen hevonen jäi viimeiseksi ja Irrin ajama Rive Weaver taipui lopussa neljänneksi. Niinpä yhteispisteiden ynnäilyn jälkeen voitiin todeta, että niin Joni-Petterillä kuin Emmalla on 147 pistettä ja Antilla 121. Näin ollen voitto jaetaan, koska kilpailun säännöissä ei ole mainintaa, miten tasapisteissä toimitaan.  Kärkikolmikko palkitaan Ravigaalassa Lahdessa tammikuun 20.päivänä.

Kokelasmeetingin yhteydessä järjestettiin ensimmäisen kerran valmentajakohtainen kilpailu sen mukaan, kuka ilmoitti osalähtöihin eniten hevosia. Kisan voitti  ylivoimaisesti Kauko Ketola kymmenellä ilmoitetulla hevosella. Myös hän saa palkintonsa Ravigaalassa.