Eläketurvakeskus tiedottaa - yrittäjän työtulo-opasta on päivitetty

27.02.2019 06:14

Yrittäjän työtulo-opasta on päivitetty

Yrittäjän työtulo-opas on päivitetty vuoden 2019 tasoon. Eläketurvakeskus on päivittänyt työtulo-ohjeet yhteistyössä yrittäjien toimialajärjestöjen kanssa. Opas tukee YEL-työtulon määrittämistä. Työeläkkeen lisäksi vahvistettu työtulo määrää yrittäjän sosiaalietuuksien tason.

Yrittäjän työtulo-opas on yksi tärkeimmistä apuvälineistä yrittäjän eläkelain (YEL) mukaisen työtulon määrittämisessä oikealle ja riittävälle tasolle. Eläketurvakeskus on pyytänyt toimialajärjestöiltä kannanotot omaa toimialaa koskevan ohjeen päivittämiseksi.

Pääasiallisesti ohjeen rahamäärät on päivitetty vuoden 2019 tasoon tarkistamalla ne palkkakertoimella. Päivitetty opas auttaa yrittäjää aiempaa paremmin YEL-työtulonsa määrittämisessä oikealle tasolle.

Työeläketurvan keskuselin Eläketurvakeskus ylläpitää ja päivittää työtulo-oppaan tietoja, kuten aina aiemminkin. On vielä huomattava, että mitään painettua tai pdf-muotoista YEL-työtulo-opasta ei ole enää tehty vuoden 2014 jälkeen. Työtulo-opas julkaistaan ainoastaan verkkomuotoisena työeläkelakipalvelussa.

Yrittäjän työtulo-opas löytyy klikkaamalla tätä linkkiä.

Lisätietoja antavat:

Mikko Ryynänen, lakimies
Lakiosasto, Eläketurvakeskus
Puh. 029 411 220
Email: mikko.ryynanen@etk.fi

tai

Kimmo Kontio, viestinnän asiantuntija
Viestintäosasto, Eläketurvakeskus
Puh. 029 411 2314/ 050 517 8609
Email: kimmo.kontio@etk.fi

 

Pääyhteistyökumppanit

logo_toto.pnglogo_st1.pnglogo_agrimarket_racing.pngHu-7o-logot.pnglogo_lvi_vallo.jpgsiipiveikot_logo.pnglogo_biofarm.pnglogo_blackhorse.pngtilitoimisto-ollikainen.pngvermo.pnguusi hippos.pnglogo_allomeera2.pngwahlsten 1918.png

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.