Kilpailuosasto tiedottaa: Sääntömuutos ja muutoksia rangaistusohjesääntöön sekä toimintamalleihin

16.05.2019 06:03

Kesäkuun alusta 2019 astuu voimaan uudet rangaistusmääräykset ja yksi sääntömuutos. Lisäksi toukokuun alusta on tullut käytäntöön uusia toimintamalleja koskien palkintojenmaksua ja raveihin ilmoittamisia.


Lääkeainetestatun hevosen palkinnonmaksu
Sääntövaliokunta on linjannut, että näytteenotossa olleen hevosen palkinto maksetaan vasta testitulosten tultua, mikäli palkinto on yli 2000 euroa. Jatkossa suurkilpailuistakin palkinnon voi maksaa normaalisti silloin, jos hevonen on saanut lähdöstä max. 2000 euron palkinnon.

Maanantaiaamun ilmojen aikataulut
Toukokuun alusta ravien ilmoittamispäivät ovat muuttuneet siten, että maanantaisin on ilmoittaminen kuluvan viikon perjantai-, lauantai- ja sunnuntairaveihin. Sunnuntairavien ilmoittaminen päättyy kello 12. Tästä johtuen perjantain ja lauantain lähtöradat tulee olla arvottuna ennen kello 12 jotta näihin mahdollisesti mukaan päässeiden hevosten, jotka on ilmoitettu myös sunnuntaiksi, karsintapisteet ehditään päivittää ennen sunnuntain ilmoajan päättymistä.

Sääntömuutos koskien pullarinverkon käyttöä
Pullarinverkko sallitaan ravikilpailuissa 1.6.2019 alkaen myös lähdön aikana. Pullarinverkko säilyy silti nk. tarkkailtavana varusteena, ja sen kireyttä tulee mahdollisuuksien rajoissa valvoa ja tarkastaa. Suositeltavaa on pullarinverkon kanssa käyttää sellaista turparemmiä, joka estää mahdollisimman hyvin hevosta aukaisemasta suuta jolloin verkko voisi mahdollisesti hankaloittaa hengitystä.

Uudet rangaistusmääräykset
Ravikilpailujen uudet rangaistusmääräykset otetaan käyttöön 1.6.2019 alkaen. Rangaistusmääräyksiin on kirjoitettu kokonaan uudestaan kaista-ajoa, ajotapoja ja laukkaavan hevosen ajoa käsittelevät pykälät. Ajamista koskevat säännöt eivät kuitenkaan ole muuttuneet, vaan ko. pykäliä on selkeytetty ja rangaistuskoodien määrää vähennetty tuomariston ja kilpailijoiden avuksi.

Suurempi muutos koskee ns. autorikkoa. Kuljetusvälineen rikkoutuminen tai matkan keskeytyminen ei ole hyväksyttävä syy hevosen poisjääntiin. Kesäkuun alusta alkaen seurauksena on 5 vuorokauden ilmokielto ja poisjääntivelvoite jo ilmoitetuista kilpailuista, kuten sairauspoisjäänneissä, sekä ohjeellisen rangaistuksen suuruinen sakko. Kuljetusvälineen rikkoutumisesta tai matkan keskeytymisestä johtuva poissaolo hyväksytään ilman sakkorangaistusta ja hevosen ilmokieltoa, mikäli valmentaja toimittaa raviradalle kilpailuaikana luotettavan kirjallisen (esim. poliisin tai tiepalvelun antama) tai kuvallisen todistuksen kilpailumatkalla tapahtuneesta esteestä tai vahingosta. Kilpailuajan jälkeen toimitetulla todistuksella sakko voidaan perua, mutta hevosen ilmokielto jää voimaan. 

Uudet rangaistusohjesäännöt löytyvät klikkaamalla tätä linkkiä.

Pääyhteistyökumppanit

logo_toto.pnglogo_st1.pnglogo_agrimarket_racing.pngHu-7o-logot.pnglogo_lvi_vallo.jpgsiipiveikot_logo.pnglogo_biofarm.pnglogo_blackhorse.pngtilitoimisto-ollikainen.pngvermo.pnguusi hippos.pnglogo_allomeera2.pngwahlsten 1918.png

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.