Master-kilpakärryt lopulliseen käyttökieltoon

19.08.2019 17:25

Raviurheilun keskusjärjestö Suomen Hippos ry on asettanut Master-kärryt lopulliseen käyttökieltoon ravikilpailuissa turvallisuussyistä.

Master-kärryt asetettiin toistaiseksi voimassa olevaan kieltoon 4. toukokuuta 2019 alkaen, ja asian jatkotutkimusten myötä tehdyn päätöksen mukaan kielto on nyt lopullinen ja koskee myös harjoitusraveja ja ajolupakursseja.

Tarkemmissa tutkimuksissa on havaittu, että kärryjen vaaralliset rakenteet eivät ole millään päältä päin tehtävällä tarkastuksella havaittavissa. Master-merkkisissä kärryissä käytetyt materiaalit ovat olleet vaarallisia ja yhdistelminä toisiinsa sopimattomia, mikä on osaltaan edesauttanut hajoamisia. Lisäksi valmistettujen kärryjen laatu on epätasainen eikä kaikilta osin vastaa testattujen kärryjen laatua.

Käyttökiellon purkamista varten olisi ollut oleellista saada kärryistä vastaavan taho kutsumaan kärryt tarkastukseen ja varmistamaan niiden turvallisuus. Tähän ei kyseisen merkin epäselvien omistussuhteiden vuoksi valitettavasti kuitenkaan ole päästy.

Mikäli valmentajalla/omistajalla on Master-merkkiset kärryt, Suomen Hippos ry suosittelee ottamaan yhteyttä kuluttajaneuvontaan ja edistämään asiaa sitä kautta.

Ponien Master-kärryt vapautettiin käyttökiellosta jo aiemmin, ja niille suoritettiin tarkastuksia kesän ajan. Tarkastuksista saadun tiedon perusteella ponien Master-kärryjä saa edelleen käyttää ravikilpailuissa, eikä niitä 19. elokuuta 2019 alkaen tarvitse ilmoittaa ja tarkastaa enää erikseen ravikilpailuissa.

 

Pääyhteistyökumppanit

logo_toto.pnglogo_st1.pnglogo_agrimarket_racing.pngHu-7o-logot.pnglogo_lvi_vallo.jpgsiipiveikot_logo.pnglogo_biofarm.pnglogo_blackhorse.pngtilitoimisto-ollikainen.pngvermo.pnguusi hippos.pnglogo_allomeera2.pngwahlsten 1918.png

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.