Toiminnanjohtajalta: Superlauantain jälkitunnelmissa

23.02.2019 09:54

(Julkaistu alun perin Hevosurheilu-lehden Lukijan kynä-palstalla perjantaina 22.2.2019)

Lauantaina 16.2. ensiesiintymisensä tehnyt Superlauantai oli menestys erityisesti totopelien osalta, ellei jopa jackpot. Turun ja Kuopion yhteiskierroksen kokonaisvaihto nousi lähes 1,7 miljoonaan euroon. Samalla T-pelien pelaajien kokonaismäärässä noustiin toton historian uusiin ennätyslukemiin.

Superlauantai oli myös kilpailijoiden kannalta menestys. Kilpailumahdollisuudet lisääntyivät, sillä lähtöjä ajettiin viisi enemmän kuin tavallisena lauantaina. Tämä tarkoitti käytännössä 60 ”ylimääräiselle” hevoselle mahdollisuutta kilpailla 75-tason palkinnoista. Palkintotaso Superlauantaissa oli kaksinkertainen verrattuna normaaleihin Toto75-raveihin, sillä kokonaispalkintosuorite nousi yli 170 000 euroon. Paikkakuntakohtaisesti ajamalla kahdeksan lähtöä 11 lähdön sijaan lähtökohtaista palkintotasoa saatiin nostettua merkittävästi ja pienimmätkin ykköspalkinnot lähtivät 3000 eurosta. Nämä jos mitkä olivat suoria ja tarpeellisia kädenojennuksia hevosenomistajien ja valmentajien suuntaan.

Superlauantai mahdollisti entistä laajemmalta alueelta tuleville hevosille mahdollisuuden kilpailla huippupalkinnoista.  Vauraus jakautuu tällöin tasaisemmin eri puolille maata ja ammattilaisilla sekä amatööreillä on mahdollisuus kohtuullisesta kuljetusmatkasta kilpailla hyvistä palkinnoista. Tämä on puhtaasti myös kustannuskysymys kilpailuttajien kannalta.

Kilpailijakokemuksen kannalta Superlauantai toimi myös hyvin. Palautteen perusteella tavallisista raveista tuttu ainainen kiire tuntui nyt puuttuvan varikkoalueelta. Katoksilla oli väljempää ja omaan valmistautumiseen sekä omiin valmennettaviin sai keskittyä paremmin kuin normaalisti. Ammattilaisten ei tarvinnut mennä jokaiseen tilanteeseen aivan juoksuaskelin, ja raveille keskeistä sosiaalistakin puolta pääsi harjoittamaan tavallista enemmän. Hektisessä, päivästä päivään toistuvassa kilpailurumbassa nämä eivät missään nimessä ole väheksyttäviä seikkoja.

Suomen Ravivalmentajat ry on yhdessä Veikkauksen, Suomen Hippoksen ja raviratojen kanssa ollut mukana Superlauantain ja syksyllä käynnistyvän Kavioliigan kehitystyössä. Yhdistyksemme on päässyt tuomaan kilpailijoiden näkemystä tapahtuman suunnitteluvaiheeseen ja keskusteluja on käyty rakentavassa hengessä. Tavoitteena on ollut luoda konsepti, joka palvelee kaikkien sidosryhmien etuja. Tämä tavoite tuntui myös toteutuvan viime lauantaina.

Mikko Korpela
Toiminnanjohtaja
Suomen Ravivalmentajat ry

Pääyhteistyökumppanit

logo_toto.pnglogo_st1.pnglogo_agrimarket_racing.pngHu-7o-logot.pnglogo_lvi_vallo.jpgsiipiveikot_logo.pnglogo_biofarm.pnglogo_blackhorse.pngtilitoimisto-ollikainen.pngvermo.pnguusi hippos.pnglogo_allomeera2.pngwahlsten 1918.png

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.