Uuden toiminnanjohtajan tervehdys

16.01.2018 14:59

 

Uuden ravivuoden käynnistyessä myös Suomen Ravivalmentajat ry:n henkilöstössä on tapahtunut muutoksia. Vuodesta 2013 lähtien toiminnanjohtajana ansiokkaasti työskennellyt Tuomo Pekonen siirtyi vuoden alusta Suomen Hippoksen kilpailupäällikön tehtävään ja allekirjoittanut valittiin hänen tilalleen valmentajajärjestön ”ohjiin”.

Valinta perinteikkään, vuodesta 1970 lähtien toimineen Suomen Ravivalmentajat ry:n toiminnanjohtajaksi on minulle kunnia-asia ja haluankin tässä yhteydessä kiittää ravivalmentajien hallitusta minua kohtaan osoitetusta luottamuksesta. Tavoitteenani on jatkaa edeltäjäni viitoittamalla tiellä ja työskennellä tinkimättömästi ammattivalmentajien yhteisten etujen ajajana.

Hyvinvoiva valmentaja ja korkeatasoinen ammattimainen ravivalmennustoiminta ovat suomalaisen raviurheilun kehityksen kannalta keskeisiä elementtejä. Suomen Ravivalmentajat ry onkin yhtäältä omien jäsentensä etujärjestö, mutta toisaalta myös koko raviurheilun puolestapuhuja. Valmentajan etu on myös raviurheilun etu.

Oma historiani raviurheilun parissa on moniportainen: Teini-iän innokkaasta ravifanista kehittyi täysi-ikäisyyden kynnyksellä hevosenomistaja sekä amatöörivalmentaja ja –ohjastaja. 2000-luvun alussa uutena alueena mukaan tulivat kilpailutuomarin ja muun muassa maalikameran hoitajan tehtävät. Tuomarihistoriaa ehtikin kertyä noin 13 vuoden verran.

2010-luvulla raviura kääntyi kohti raviratojen hallinnollisia tehtäviä. Työskentelin vuosina 2013—2015 Kuopion raviradan toimitusjohtajana sekä syksystä 2016 kevääseen 2017 Jokimaan ravikeskuksen vt. toimitusjohtajana. Kuninkuusraviprojekteissa työskentely tuli myös tutuksi vuosina 2011 ja 2013. Näiden toimien ohella vuosien saatossa on tullut tehtyä myös muutamia kirjallisia seikkailuja ravihistorian äärelle kahden historiikin kautta.

Kaikki nämä vaiheet ovat nykyisyyden rakennuspalikoita ja niistä saadut kokemukset ja opit antavat pohjaa työlle Suomen Ravivalmentajat ry:n toiminnanjohtajana. Työ on kuitenkin myös jatkuvaa oppimista ja jo ravirataliiketoiminnassa mukana olo on todistanut, että koskaan ei voi sanoa olevansa valmis. Mieli avoimena lähdenkin työskentelemään työnantajieni, ravivalmentajien, puolesta.

Minulle tärkeitä teemoja lähitulevaisuudessa ovat tuomaritoiminnan, -koulutuksen sekä –rekrytoinnin uudistaminen ja kehittäminen, ravikilpailu- ja rangaistusohjesääntöjen yhtenäinen tulkinta kautta maan, kilpailutoimintaan liittyvän raviratainfrastruktuurin kehitystyö, hevosalan koulutuksen tulevaisuuden turvaaminen ja työvoiman riittävyys, entistä tasapainoisempi kilpailukalenteri, nuorten hevosten kilpailumahdollisuuksien edistäminen, jäsenistömme yleisestä hyvinvoinnista huolehtiminen sekä rakentava vuorovaikutus hevosalan sisällä ja yhteydenpito muihin ravivalmentajien kannalta keskeisiin yhteiskunnallisiin toimijoihin.

On tärkeää olla mukana myös siinä prosessissa, jonka kautta Suomessa syntyneiden hevosten määrä saadaan nousemaan nykyisestä alhosta vähintään Suomen Hippoksen syksyllä hyväksytyssä uudessa strategiassa tavoitellulle tasolle (kummassakin rodussa 1300 varsaa/vuosi). Kilpailevien hevosten määrän riittävyydestä huolehtiminen onkin elintärkeää.

Edellä mainitut teemat ovat itsessään merkittäviä kokonaisuuksia ja työsarkaa siis riittää. Ne ovat kuitenkin tärkeitä peruselementtejä tulevaisuuden korkeatasoiselle suomalaiselle raviurheilutoiminnalle.

Lopuksi haluan toivottaa kaikille Suomen Ravivalmentajat ry:n jäsenille, yhteistyökumppaneille ja koko raviurheilevalle Suomelle menestyksekästä ravivuotta 2018!

 

Mikko Korpela
Toiminnanjohtaja
Suomen Ravivalmentajat ry

 

Pääyhteistyökumppanit

logo_toto.pnglogo_st1.pnglogo_agrimarket_racing.pnglogo_custom.pngHu-7o-logot.pnglogo_lvi_vallo.jpgsiipiveikot_logo.pnglogo_biofarm.pnglogo_blackhorse.pngtilitoimisto-ollikainen.pngvermo.pnguusi hippos.pngsavon_elainsairaala.pnglogo_allomeera2.pngHevari logo.png

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.